MORKOS

Per metus 30 ha plote užauginama daugiau nei 1,26 milijono baltagūžių kopūstų. Ankstyvieji kopūstai kruopščiai sodinami po specialia plėvele dar kovo mėnesį, o pirmasis derlius nuimamas birželį. Taip vartotojai jau vasaros pradžioje gali džiaugtis šviežiai užderėjusiomis daržovėmis.

Kopūstai - puikus sveikatai naudingų medžiagų šaltinis. Juose gausu vitamino C - netgi daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Maistingosios medžiagos susikaupusios kopūstų lapuose; juose yra vitaminų A, B1, B2, provitamino A, mikroelementų - natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies. Kopūstai nekaloringi - 100 g tėra 30 kcal. Jie gali būti kaip priemonė atsikratyti nereikalingų kilogramų, vartojami laikantis dietos.