PRODUKCIJA
MORKOS
Morkos auginamos 100 ha plote, o per metus surenkama net apie 100 milijonų oranžiaskruosčių. Taigi kiekvienam lietuviui kasmet tenka beveik po 34 "Tikro ūkio" morkas.
"Tikrame ūkyje" morkos išlieka šviežios iki ankstyvo pavasario. Jos - kupinos vitaminų ir mineralinių medžiagų, o svarbiausia medžiaga yra beta karotinas, iš kurio organizme pasigamina vitaminas A. Jis vadinamas augimo ir jaunystės vitaminu. Morkos taip pat turi daug B grupės vitaminų, C, E, K, baltymų, mineralinių medžiagų - kalcio, fosforo, geležies.
KOPŪSTAI
Per metus 30 ha plote užauginama daugiau nei 1,26 milijono baltagūžių kopūstų. Ankstyvieji kopūstai kruopščiai sodinami po specialia plėvele dar kovo mėnesį, o pirmasis derlius nuimamas birželį. Taip vartotojai jau vasaros pradžioje gali džiaugtis šviežiai užderėjusiomis daržovėmis.
Kopūstai - puikus sveikatai naudingų medžiagų šaltinis. Juose gausu vitamino C - netgi daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Maistingosios medžiagos susikaupusios kopūstų lapuose; juose yra vitaminų A, B1, B2, provitamino A, mikroelementų - natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies. Kopūstai nekaloringi - 100 g tėra 30 kcal. Jie gali būti kaip priemonė atsikratyti nereikalingų kilogramų, vartojami laikantis dietos.